Att fira Lucia

En artikel jag måste rekomendera er att läsa är 6 skäl att sluta fira Lucia, en gång för alla - Av Markus Tunberg på Cafè.
 
 
Jag tycker inte att Lucia ska plockas bort men själva poängen i artikeln är att nu räcker det. Det här omogna sättet som vuxa har, att gnälla över en brun pojke som är Lucia. Eftersom vuxna människor har ett sånt barnsligt beteende borde vuxna kanske oxå behandlas som barn. När barn bråkar så säger vi att kan ni inte hålla sams så tar vi bort "den leksaken" (eller vad de nu bråkar om). Vi tar bort Lucia så blir det inget tjafs. Så finns det inget mer för vuxna människor att tjafsa om...
 
Eller jo! Vänta lite nu... Varje år så finns det ju vuxna som ska tjafsa om n-ordet på chockladbollensdag. Sluta gnäll annars tar vi bort chockladbollen oxå!
Och FORTFARANDE delas arga inlägg om hurvida n-ordet borde få vara kvar i Pippi böckerna. Gnäll och gnäll från vuxna. Ni kan bara inte släppa det, gå vidare och inse att året är 2016. Jag tycker att vi plockar bort pippi böckerna oxå. Tänk det blir ju jätte tråkigt för alla vuxna som har Pippi Långstrump som kvällslitteratur. För jag antar att man läser Pippi flitigt om man är så engagerad och tycker att det är så oerhört viktigt att ha orginalorden kvar. 
 
Det finns hur mycket som helst vi kan plocka bort! Facebook skulle troligtvis dö ut. Eller åtminståne skulle 50% av användarna sluta vara aktiva :-) 
---------------------
Nä på riktigt. Låt barnen vara. Ett barn får väl vara precis vad den vill  i ett luciatåg. Hur kan man som vuxen ens bry sig? Och vad är ni för människor som inte vill uppmuntra barn våga göra som de själva känner istället för att göra vad normen säger? Vi vill väl att barnen ska bli egna individer som följer sina drömmar? Då kan vi ju till att börja med låta dem välja roll i luciatåget. Jösses...

Kommentera här: