Ett säkrare hem.

Vi har blivit med larm.

Hur gick då detta till? Jo jag var döds trött och hade lagt mig på soffan. Så börjar hundarna skälla för att det kommer någon. Jag kände bara ÅHHHH ORKA!!! Jag avskyr att bli störd efter jobbet när jag försöker ta igen mig. Vissa dagar behöver man vila och lugn och ro efter en dag på jobbet. Det här är en sån dag.

Göran fick ta emot besöket för jag orkade inte bry mig. Jag låg kvar på soffan och där tänkte jag stanna.

Göran: Bintu!
Bintu: VA E DET!?
Göran: Kan du komma ner en stund?
Bintu: VARFÖÖÖÖR!!!!?!?!?
Göran: Det är en försäljare som vill sälja larm.
Bintu: JAG VILL INTE HA NÅGOT LARM!!!!!!!!!!!!!!!

Jag gick ner med mina suraste steg fast beslutsam om att inget larm skulle köpas. Jag tittade irriterat på den unga tjejen som skulle försöka lura på oss larmet. Jag sa att vi faktiskt har tillräckligt med utgifter som det är just nu så vi kommer inte skaffa något larm men att hon gärna fick berätta vad hon skulle om hon nu kände för det. Men något larm skulle vi inte ha!

Jag var verkligen inte på mitt bästa humör men efter en stund blev jag lite gladare. Den stackars tjejen var ju jätte trevlig och gjorde ju bara sitt jobb. 

Sen är det det där med hundarna.... Varför jag överhuvudtaget skulle överväga att ha ett larm är ju inte för att jag är rädd om mina prylar. Vi har inte speciellt mycket av värde ändå. Men hundarna som är ovärderliga är ju faktiskt ensamma hemma ibland. Det som skrämmer mig mest är om det skulle börja brinna och hundarna är ensamma hemma. Även om en granne skulle kunna märka att det brann så skulle det ju inte märkas förens det brann rejält och då skulle det vara försent.

Så anledningen till att vi blivit med larm är främst tack vare brandlarmet som ingår. Och när tjejen berättade om hur många hushåll som brann varje år och varje dag så var det inget att fundera på längre. Och det här med att äldre hus kan börja brinna för att elen är dragen för så länge sen och gamla kylskåp och gamla frysar som börjar brinna skrämmer mig. 

Nu har jag en sak mindre att vara orolig/hysterisk över! Hundarna kommer inte brinna inne, dom kommer att bli räddade tack varar Sector Alarm.

Det var dessutom ingen stor månadskostnad. Det kan vi i så fall dra in på något mindre viktigt. Och det ingår ju vanligt tjyvlarm och trygghetslarm också.