Pippi skandalen

Ingen som har Facebook kan väl ha missat Pippi skandalen. SVT har alltså klippt i Pippi filmen så att NEGERKUNG bara blir kung och scenen där Pippi leker kines är bortklippt vad jag fattat det som.
 
Vad jag inte fattar är varför vuxna människor reagerar så stark på detta? Hur kan man som vit vuxen säga att det SVT gjort är löjligt och att nu får dom fan ge sig? Det är väl knappast en vit vuxen som blir kränkt av dessa scenerna? Ska det vara så svårt att se utanför sin egen j*vla bubbla.
Jag personligen blir inte kränkt av ordet NEGERKUNG och det tror jag inte så många andra vuxna blir heller. Men jag tänker inte bara på mig själv. Jag har ett hjärta och kan känna empati. Jag fattar väl att det är barnen SVT först och främst tänker på. Det kan jag räkna ut med arslet att det finns barn som blir kränkta av N-ordet och att det finns barn som blir kränkta när Pippi leker kines.
 
Och det förstår väl vilken vuxen som helst att Astrid Lindgren inte vill att något barn känner sig kränkt oavsett etnicitet. Så för Astrids del tror jag det här är det enda rätta. Hon hade garanterat velat det här.
 
Det skrivs åsikter om detta på Facebook. Den ena kommentaren dummare än den andra. Och jag väljer att inte delta i diskussionen även om det är svårt att låta bli. Men nivån i dessa diskussioner är allt för låg. 
 
 
Två vanliga och idiotiska påståenden
 
1. Lägg ner! Skulle Astrid Lindgren vara rasist?!
 
Min tanke: Givetvis inte och det är det ingen som menar. Böckerna skrevs i en annan tid då detta inte ansågs fel. Men WAKE UP det är 2014 nu! Passar inte det så föreslår jag att du tar och sätter dig i en tidsmaskin och reser tillbaka till 1800-talet där du hör hemma.
 
2. Inte konstigt att man röstar på SD!
 
Mitt tanke: Eh? Hur tänker man då? Stoppa invandringen så att ni får använda det väldigt viktiga ordet neger? Eller vad? Ge mig styrka!!!
-----------------------
Jag fattar inte varför så många vuxna vill att allt alltid ska vara som det alltid har varit. Varför kan man inte förändra saker till det bättre? Varför kan en del vuxna inte tänka utanför sin egen bubbla? Har man aldrig blivit kallad för neger så kanske man inte ska tycka så förbannat mycket om det ordet heller. 
 
Pappskallar rent ut sagt!