Pippi skandalen

Ingen som har Facebook kan väl ha missat Pippi skandalen. SVT har alltså klippt i Pippi filmen så att NEGERKUNG bara blir kung och scenen där Pippi leker kines är bortklippt vad jag fattat det som.
 
Vad jag inte fattar är varför vuxna människor reagerar så stark på detta? Hur kan man som vit vuxen säga att det SVT gjort är löjligt och att nu får dom fan ge sig? Det är väl knappast en vit vuxen som blir kränkt av dessa scenerna? Ska det vara så svårt att se utanför sin egen j*vla bubbla.
Jag personligen blir inte kränkt av ordet NEGERKUNG och det tror jag inte så många andra vuxna blir heller. Men jag tänker inte bara på mig själv. Jag har ett hjärta och kan känna empati. Jag fattar väl att det är barnen SVT först och främst tänker på. Det kan jag räkna ut med arslet att det finns barn som blir kränkta av N-ordet och att det finns barn som blir kränkta när Pippi leker kines.
 
Och det förstår väl vilken vuxen som helst att Astrid Lindgren inte vill att något barn känner sig kränkt oavsett etnicitet. Så för Astrids del tror jag det här är det enda rätta. Hon hade garanterat velat det här.
 
Det skrivs åsikter om detta på Facebook. Den ena kommentaren dummare än den andra. Och jag väljer att inte delta i diskussionen även om det är svårt att låta bli. Men nivån i dessa diskussioner är allt för låg. 
 
 
Två vanliga och idiotiska påståenden
 
1. Lägg ner! Skulle Astrid Lindgren vara rasist?!
 
Min tanke: Givetvis inte och det är det ingen som menar. Böckerna skrevs i en annan tid då detta inte ansågs fel. Men WAKE UP det är 2014 nu! Passar inte det så föreslår jag att du tar och sätter dig i en tidsmaskin och reser tillbaka till 1800-talet där du hör hemma.
 
2. Inte konstigt att man röstar på SD!
 
Mitt tanke: Eh? Hur tänker man då? Stoppa invandringen så att ni får använda det väldigt viktiga ordet neger? Eller vad? Ge mig styrka!!!
-----------------------
Jag fattar inte varför så många vuxna vill att allt alltid ska vara som det alltid har varit. Varför kan man inte förändra saker till det bättre? Varför kan en del vuxna inte tänka utanför sin egen bubbla? Har man aldrig blivit kallad för neger så kanske man inte ska tycka så förbannat mycket om det ordet heller. 
 
Pappskallar rent ut sagt!

Perfekt väder!

Ännu en dag med underbart väder! Perfekt när lilleman kan tänka sig att sova i vagnen. 
Just nu har vi vila! Annars har vi fokuserat på platsliggning med störning. Jag har i alla fall en hund som fattar. Tyvärr har jag en förmåga att bli irriterad på den som sällan fattar någonting. 

Jag behöver alltså träna mig på att ha tålamod med Bella. Det är så svårt att veta om hon inte fattar eller om hon bara skiter i vad jag säger. I vanliga fall när vi inte tränar på något så vet jag ju att hon bara fullständigt skiter i vad jag säger.


Citronkyckling med persilja

Jag lagade en ny maträtt idag. Nu när jag är mammaledig och är tvungen att laga mat varje dag (förut fick jag ju mat på jobbet) tänkte jag att jag skulle testa lite nya rätter. Det kan ju vara kul att äta något annat än spaghetti och köttfärs eller korvstroganoff :-) 

Idag blev det citronkyckling med persilja! Det var inte speciellt svårt med ändå så pass gott att man skulle kunna ha det som "bjudrätt". Se så gott!

Ingredienser

4 kycklingfiléer
Margarin eller olja att steka i
1 msk honung
1/2lime eller 1/4citron
1krm svartpeppar
1tsk salt
1,5dl varmt vatten
2dl kokvattnet créme fraiche
1 hönsbuljongtärning 
1 tsk kinesisksoya
hackad persilja

Skiva kycklingfiléerna och stek ungefär fem minuter på varje sida. Lägg över i en stor stekpanna eller stor kastrull som jag fick göra. Huvudsaken är att det finns tillhörande lock. Krydda med salt och peppar. Ta en potatisskalare och skär bort tunna skivor från citronskalet/limeskalet, det vita ska inte förlösa med. Lägg i skivorna bland kycklingen och pressa över saften från citronen/limen.

Blanda vatten,buljongtärning,honung, soya och créme fraiche. Häll allt över kycklingen och låt puttra under lock i 7-8 min. Strö över den hackade persiljan.

Servera med ris och en sallad du gillar. Fetaost passade jätte bra till!