Män i grupp

Alltså när Göran berättade om den omtalade fotbollsmatchen Hammarby-AIK så trodde jag inte mina öron. Att en spelare från Hamarby ligger medvetslös på planen och rycker i benen och TUSENTALS AIK supportrar skriker -Låt han dö. Det måste ju vara helt tomt innanför pannbenet på dessa supportar.
 
 
Även om det här var något av det värsta jag hört så är det ju långt ifrån det enda som skrikits på fotbollsmatcher. Nu vill jag inte att ni tror att jag drar alla män och fotbollssupportrar över en och samma kant (de flesta män är bra). Men vi kan ju ändå konstatera att en gemensam nämnare för dessa vidriga beteenden är att de är just män. Det här är saker som aldrig skulle hänt om publiken bestod av 90% kvinnor. Varför är det så? Vad är det med män i grupp? Blir det för mycket testosteron för att de ska kunna hantera det? Ursäkta mig men visst är det osmakligt med män i grupp som står och skriker kränkande elakheter? Det är pinsamt, motbjudande och helt oförståeligt. Det hade givetvis varit lika osmakligt om det vore kvinnor men nu är ju det väldigt sällsynt att kvinnor står i grupp och skriker motbjudande saker.
 
Det finns garanterat de som tycker att sånt där hör till en fotbollsmatch. Men jag personligen tycker inte att det har någon som helst betydelse om du befinner dig på Ica, hemma, på jobbet, på stan eller på en fotbollsmatch, ja oavsett vart man befinner sig så behandlar man ju andra människor med respekt. 
 
Och alla barn då? Alla barn som älskar fotboll och vill gå på match och heja på sin idoler. Ska dom inte kunna gå på en match? Jag skulle aldrig låta mitt barn spendera tid på ett ställe där tusentals galna män står och skriker -Låt han dö, låt han dö, låt han dö...
 
Jag kan inte låta bli att fundera på om människor som skriker -Låt han dö har barn. Jag tänker på det där med att vara en god förebild.
 
Nä det här är riktigt illa tycker jag. Alla som skriker elaka saker på matcher borde få lämna området med omedelbar verkan och få böter.
 
Vad upprörd jag blev känner jag :-/
----------
Och glöm inte att jag INTE generaliserade alla män här. Jag vet så klart att de flesta män inte uppför sig på det här viset. Och jag vet att det finns galna kvinnor oxå.
 
 
 
 
 
 
 
 

Barnspärr

Dax att sätta barnspärrar i skåpen INNAN jag blir galen.
Jag är så trött på att städa upp allt som slängs ut!  Jag köpte duplo till Jaxon igår. 80 bitars så att han skulle ha ordentligt med bitar att kasta runt och stöka ner med. Men nä han ska envisas med att kasta ut allt som finns i köksskåpen i alla fall.
 
Imorgon blir det storstädning och barnsäkring! Beroende på hur samarbetsvillig min älskade lille Jaxon är förstås :-)

Med Alex och Sigge

Jag ville inte blanda in den här bilden i något av de tidigare inläggen. Den är så förtjusande att den förtjänar ett alldeles eget inlägg. 
Alltså hur nöjd tror ni att jag är med en favorit på varje sida? Jag vill typ slänga in ordet AWSOME här. Nu kan jag bocka av punkten ta foto med Alex och Sigge från min bucket list ;-) 
 
Dagens höjdpunkt var att faktiskt få byta ett par ord med dessa två. Inte många ord men ändå! 
 
Det fanns en del andra kändisar (mindre intressanta) oxå. Jag vet inte exakt vilka men vi såg i alla fall Jan Guillou och Gösta Ekman men där fick vi lite mer "whatever feeling". Vi hade nog inte ens brytt oss om det så var Obama som klev in på bokmässan. Jag menar vem kan mäta sig med Alex och Sigge? Haha.