Besikta bilen

Min bil ska besiktas någon gång mellan 1/6 och 31/10. När väljer jag då att besikta bilen? Jo den 31/10. Man kan ju nästan säga att jag gör framsetg. Den hann ju inte få körföbud.
 
Och gick igenom gjorde den också! Vilket flyt! Jag ska hoppa på den här lilla vågen av tur nu. I vanliga fall brukar inte bilen (den gamla) gå igenom och i samma veva brukar brukar alltid fler motgångar dyka upp. Kanske är det därför jag tycker att det att det är aningen ångestfyllt att åka till besiktningen. Det brukar aldrig föra något gott med sig. Men idag känns det ju toppen! Tjoho!
 
 
Jag tycker så mycket om bilen. Vi passar fin fint ihop!

Dåtid, nutid och framtid

Jag har ju lyssnat klart på boken TID men Alex och Sigge.
Även om jag valt att lyssna på i ljudboksformat så köpte jag ändå boken på bokmässan efter som man då fick den signerad :-) Det ville jag ju inte gå miste om!
 
 Underbar bok! De berättar om sin tid. Små berättelser från deras dåtid och nutid och tankar kring framtiden. Tankar och analyser kring hur all tid kan hänga ihop. Vad väntar vi på, vad händer i framtiden? När man lyssnar på boken får man en insikt om hur vår dåtid påverkar vår nutid och hur vår nutid påverkar vår framtid. Jag skulle säga att det är en ganska djup bok och man får vara beredd på att den sår små frön i form av tankar.
 
Jag älskar boken TID och är nu i full gång med att analysera och fundera över mitt eget liv. När jag tänker på att jag inte bara är Bintu 32 år utan snarare en blandning av 32 olika Bintu från olika år så börjar min hjärna gå på högvarv. Hur mycket påverkas jag av Bintu 3 år och Bintu 13 år? Troligtvis mer än jag förstår. Hur ofta kastas jag tillbaka i tiden känner känslor som tillhör 13 åringen? Det är verkligen intressant tycker jag.
 
 
Jag grät till och med en skvätt till den här boken. Alex berättar så personligt, fint och äkta om sin kompliserade relation till sin mamma, en relation som kanske aldrig riktigt hann bli som han önskat.
 
Jag kan inte förklara så mycket mer för boken handlar om så mycket. Men slutsatsen är att den var riktigt bra och läsvärd.
 
 

Min pojke

Besöket på Näl gjorde ingen av oss klokare. Vi fick svara på olika frågor. Tex hur Jaxons andning är när han ansträng sig, om han brukar bli blå i ansiktet och hur förlossningen gick till. Han mättes, vägdes och läkaren lyssnade på hjärtat.
 
Läkaren bestämde att vi skulle få en ny remiss då ultraljud på hjärtat skall göras. Jag trodde att ett ultraljud skulle göras igår men jag måste missupfattat. Så nu får vi säkerligen vänta flera månader igen innan nästa besök.
Alltså jag tycker inte att Jaxon verkar vara ett barn med hjärtfel. Han känns jätte pigg och frisk. Men jag blir ändå orolig när jag vet att läkarna tycker att det ska kollas upp. Men hade det varit något allvarlig så hade vi ju förmodligen fått en akuttid. Jag tycker att det är jätte bra att dom tar sånna här saker på allvar även om det oftast är ofarligt.
--------------
Idag har Jaxon ramlat in en bokhylla och slog i munnen så att blodet sprutade. Eller det rann i alla fall så pass mycket blod att det skar i mammahjärtat. Så imorgon blir det att ringa till tandläkaren. :-/