Nyköping med nostalgi

Då var vi hemma igen efter en helg i Nyköping. Vi har träffat släkt och gått på 50 års fest.
Jag tycker så mycket om att åka till Nyköping. Dels för att jag tycker om att vara hemma hos momor och morfar och dels för att vi bodde där när jag var liten. Även när vi flyttat till Lilla Edets kommun så åkte vi ofta till Nyköping på lov och sånt. Så redan på resan dit så fylls jag av välbehag och får flashbacks från när jag var liten. Och hemma hos mormor och morfar är ett sånt ställe som är proppat med minnen. De bor i ett jätte stort hus och i varje rum kan jag drömma mig tillbaka och minnas alla mina lekar.
 
Jag minns hur jag lekte resturang i baren, jag minns hur jag lekte med kattungarna i tvättstugan, jag minns hur jag bråkade med hunden under köksbänken, jag minns hur jag lekte under pianot (kanske heter det flygel), jag minns lyckan när jag fick följa med morfar upp på vinden, jag minns den skräckblandade förtjusningen när jag och min bästis pudrade hela badrummet med talk, jag minns exakt hur det lät när mormor plockade fram lördagsgodiset och veckopengen. Jag skulle kunna skriva en roman om alla mina minnen därifrån. Men det allra bästa var nog att sitta brevid morfar på pianobänken och plinka med ena pekfingret i takt till morfars fina pianospelande.
 
Fina minnen är väl ändå något av det vackraste som finns <3 Och så här i efterhand så förstår man ju att det är det lilla i vardagen som är det stora i livet.

En liten tripp

Nu är vi riktigt trötta efter en dag med mycket bilåkande.

Vi har bland annat shoppat på Dollar Store i Laxå. Grymt bra och billig affär med massor av fina saker. 

Nu är vi på annan ort och ser fram emot en god natts sömn. Imorgon väntar nya utflykter. 
Trevlig helg och ta hand om varandra!

Kvällslektyr

Jehovas var här och frågade mig om jag funderat på hur Gud tänker? Nu när världen ser ut som den gör. Ja det har jag verkligen undrat svarade jag.
 
Så nu har jag lite kvällslektyr och kanske får jag svaret på hur Gud tänker. Fast det är väl knappast troligt. Om det finns en Gud så tror jag inte att någon sitter på källsäker information kring hanns tankar.
 
 Varför kallar jag Gud för han kanske ni undrar nu. Jo för att om en Gud har ett finger med i det här spelet så kan jag ge mig tusan på att det är en han.  Fast det sägs ju att han är en hen men det har jag svårt att tro. Tur att man får tro precis vad man vill :-)
 
Som ni vet tror jag mest på universums krafter och inte på så mycket annat. Men jag är absolut öppen för annat oxå och framförallt så är jag intresserad av vad andra tror. Det är spännande med religion helt enkelt! Synd att man inte tyckte att det var spännande som 16 åring, då kanske man hade snappat upp ett och annat på religionskunskapen.