Ostindienfararen

Det är inte var dag ett sjörövarskepp kommer till "stan"!
 
Jag och Jaxon besökte givetvis Lilla Edets sluss idag när den omtalade Ostindienfararen skulle passera. Vi var inte ensamma direkt! Hela kommunen hade samlats längst älven för att se detta fantastiska skepp.
 
Nu när värmen och sommaren har kommit så känns det som att jag har gått på semester även om jag varit hemma i typ ett är nu. Men jag låtsas att jag har semester, det är en mycket härligare feeling än att bara vara ledig. Jag tycker nog att jag fick en riktigt bra start på min låtsas-semester :-) Det blev ju en gratis aktivitet idag och allt! Vi mammalediga gillar nämligen gratis aktiviteter.

Vi anropar sommaren

Det här skulle bli en fantastisk vår och sommar där jag skulle njuta av solen under min ledighet. Jo men visst är det fantastiskt och gött att vara ledig. MEN VART ÄR SOLEN med all min D-vitamin? Eller rättare sagt vad gör alla molnen ovanför min trädgård?
 
Jag vet att man inte kan få allt men lite D-vitamin är väl inte för mycket begärt? Den som väntar på något gott har väntat alldeles för länge!!! Eller hur var det nu... Att välja glädje. Inte vara arg på vädergudarna.
 
I alla fall så bli Jaxon snart arg på den här höst-sommaren för han vill vara ute i sina nya kläder.
 

Kay Pollak föreläsning

Det kanske finns fler som behöver lära sig att välja att vara glad istället för att bli arg när saker går emot oss. Eller kanske var igentligen fel ord att använda. Det vet jag ju att vi behöver träna oss på lite till manns.
 
Här är första delen ur Kay Pollaks föreläsning. Första delen handlar visserligen mest om irritation vi känner mot andra människor och hur vi feltolkar andra. Men föreläsningen är indelad i åtta delar som alla finns att se på youtube :-)  
Jag tycker verkligen om den här farbron. Han är både klok och underhållande!