Huvudet på skaft

Allt med bilen har hängt som ett irriterande litet åskmoln ovanför mig den senaste tiden. Det var med en sann glädje jag körde in den på besiktningen idag.

Äntligen skulle den gå igenom! Nu hade ju alla fel blivit åtgärdade. Eller? Nä inte det inte... När besiktningsmannen läste upp alla tre anmärkningar insåg jag att jag missat fixa ena strålkastaren. Tre saker skulle jag se till att de blev åtgärdade! TRE! Hur kan man inte klara av att hålla reda på tre saker?!

Jag ville gråta för att jag blir så trött på mig själv. Jag tror att besiktningsmannen såg att jag var en person på bristningsgränsen och fixade därför till den där strålkastaren åt mig. SÅÅÅ snällt!

 

Och gossebarnet klarade av att hålla sig ganska lugn 😊

Passa på att vila...

... och njut av tiden nu när du ska gå hemma. Det blir skönt för dig.
 
Haha. Jo man tackar. Jag har ju varit en del sjukskriven och är nu på havandeskapspenning. Även jag hade en förseställning om jag skulle kunna vila och njuta av lugnet. Jag trodde oxå att jag skulle hinna läsa massa föda barn böcker och fördjupa mig ordentligt i ämnet den här gången. Och jag skulle lära mig att andas och slappna av. På så vis kanske jag skulle kunna hitta ett inre lugn och lindra skräcken för att föda barn. På riktigt? Vem försöker jag lura här?
 
Det är väl klart att det inte skulle bli någon vila med en 2-åring och två hundar. Och att Jaxon är på förskolan 15-timmar i veckan (fast han är ju sjuk hela tiden) betyder ju inte heller att jag hinner vila. Har jag tur så hinner jag ut med båda hundarna och kanske röja upp lite hemma. Jag är nämligen alltid uppbokad på saker. Jag har knappt haft en dag att bara få vara hemma sen jag gick hem från jobbet. Det är vårdecentralen, mvc, Näl, Besiktning, olika bilverkstäder, veterinärbesök mm. Alltså det går i ett. Tur att jag fick graviditetspenning för jag hade inte haft tid att jobba.
 
 
Det är väl inte i hela världen att jag aldrig får vila. Sånt är livet, men jag är rätt trött i både kropp och huvud just nu (v.35 typ). Jag tycker dock att utrycket -Passa på att vila är oerhört roligt i samanhanget. Finns det dom med barn som får vila? 
 
Idag har jag än så länge lyckats tappa en bajsblöja i sängen, torkat upp en hundspya och serverat alla frukost. Nu fortsätter vi dagen! Ut med hundar och trötta ut Jaxon. Sen står ett extra besök på Mvc på schemat. Måste lämna extra prover. Och efter det blir det ombesiktnig av bilen. Sen sitta i telefonkö till lönekontoret och ringa veterinären. 
 
Ha en bra måndag!
 
 
 

5 saker att vara arg över

 Kan man få vara lite arg ibland? Ja det tycker jag faktiskt att man får. Speciellt om man är gravid. Jag har olika saker att vara arg på varje dag. Ta det för vad det är. Jag är bara gravid och extra irriterad. Jag är väl medveten om att mina "problem" är i-landsproblem.

 

1. Adventsljusstakarna

Hela helgen har jag retat mig på folks julpynt. Jag har inte kunnat förstå varför så många människor har satt upp sina ljusstakar. Föbaskade julstämning. (Nej jag gillar inte julen) Kan dom inte bara vänta tills tiden är inne? Jä*la hysteri.

Men nu har det visat sig att den här irritationen var helt obefogad. För en stund sedan förstod jag att det är första advent. Och det är jag som borde skämmas som inte satt upp en ljustake ens i Jaxons rum.


2. Tre droppar kiss

Att aldrig få sova! Att behöva spriga på toaletten hela nätterna eftersom man är säker på att urinblåsan ska explodera vilken sekund som helst. Man kan inte ligga kvar i sängen för man är kissnödig så att det gör ont. Och väl på taletten så kommer det TRE DROPPAR KISS. Jag blir lika arg varje gång.

 
3. Onödigt krångel

Lönesystemet eller vem det nu är som sett till att jag fått lön fast jag klart och tydligt fyllt i att jag är på graviditetspenning. Det blir onödigt jobb för mig. Nu kommer jag att få sitta i en förbaskad telefonkö imorgon. Sen kommer jag få prata med någon som säger att OOOPS något har blivit fel. Sen kommer jag att få engagera mig i att betala tillbaka pengarna. Det kanske inte låter så farligt. Men jag tycker att det är onödigt arbete. Jag har redan tillräckligt att göra!!!


4. Black friday

Men lägg ner! Det har varit Black Friday i MINST en vecka nu. Mig lurar ni inte. Man sparar inte pengar genom att "fynda" på Black friday. Mitt förslag är att införa en Golden Week istället. Det kunde betyda att istället för tex 10% rea så kunde 10% gå till välgörenhet. Då skulle jag ha full förståelse för om folk skröt över sina inköp på instagram. Och företagen kunde vara stolta över att göra lite j*vla nytta för världen istället för att lura folk.

5. Huspriserna

Hur är det möjligt att ett vanligt jäkla hus i LILLA EDET ska kosta 2 miljoner? I LILLA EDET!!!! Jag antar att det har med göteborgarna att göra. Dom kommer hit och trissar upp priserna. Inget emot göteborgare! Hjärtligt välkomna! Men det stör mig att vi som behöver köpa hus för några hundratusen billigare än 2 miljoner tack vare er inte har råd. Och nu får jag bo i ett pytte hus. Vi kan inte bygga ut eller gör om någonting för vi hyr ju bara. Dessutom vet jag inte var jag ska göra av den nya bebisen. Vi får ju inte plats. Jag arg här hemma varje dag bara för att det är för trång. Jag är ingen sardin!